Tekstin koko Pienennä fonttia Suurenna fonttia

Omin voimin ja tukitoimin

Hyvinvoinnin ja ikääntymisen opas CP-vammaisille


Omin voimin ja tukitoimin - hyvinvoinnin ja ikääntymisen opas on ensimmäinen suomenkielinen opas, joka tarjoaa monipuolisesti perustietoa CP-vammasta aikuisuudessa ja ikääntymisestä CP-vamman kanssa. Opas sisältää konkreettisia ideoita, joiden avulla CP-vammainen aikuinen voi joko itsenäisesti tai läheistensä tukemana ylläpitää ja edistää toimintakykyään ja hyvinvointiaan ikääntyessä.

Toimintakyvyn ja hyvinvoinnin edistämisessä ja ylläpitämisessä tarvitaan usein yhteiskunnan eri palvelujärjestelmien tarjoamia arkea helpottavia palveluja ja muita tukitoimia, joiden hyödyntämiseen opas antaa käytännöllisiä vinkkejä.

Avaa pdf-tiedosto tästä: Omin voimin ja tukitoiin. Hyvinvoinnin ja ikääntymisen opas CP-vammaisille aikuisille (pdf) (1,7 MB)

Opasta voi tilata: Invalidiliiton julkaisujen tilaukset, puh. 09 613 191 tai julkaisu.tilaukset@invalidiliitto.fiAmmatillisen suunnittelun työkirjat

– itsenäisesti ja ohjatusti

Uutta potkua ammatilliseen suunnitteluun! CP-vammaisille nuorille ja aikuisille suunnatun ammatillisen suunnittelun opas sisältää paljon teoreettista tietoa sekä monipuolisesti tehtäviä. Ammatillisen suunnittelun oppaat tarjoavat tukea ja opastusta mm. kiinnostusten kohteiden, omien vahvuuksien ja kehitettävien asioiden, persoonallisuuden piirteiden ja toimintakyvyn kartoittamiseen sekä lisäksi oman itsetuntemuksen lisäämiseen ja ammatillisen polun suunnitteluun. Toinen työkirjoista on tarkoitettu itsenäiseen suunnitteluun, toinen työkirjoista soveltuu hyvin opintojen ohjauksen, ammatinvalinnan ja ammatillisen kuntoutuksen ja ohjauksen työkaluksi.

Avaa pdf-tiedostot tästä:
Ammatillisen suunnittelun työkirja CP-vammaisille Työkalu ammatillisen polun itsenäiseen suunnitteluun (pdf) (1,7 MB)

Ammatillisen suunnittelun työkirja CP-vammaisille - ohjatusti Työkaluja, tukea ja opastusta oman ammatillisen polun jäsentämiseksi yhdessä ohjaajan kanssa (pdf) (1,2 MB)


Opaita voi tilata: Invalidiliiton julkaisujen tilaukset, puh. 09 613 191 tai julkaisu.tilaukset@invalidiliitto.fiCP-liiton CP-opas on uusittu keväällä 2011. Opas on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat tieota CP-vammasta, siihen johtavista syöstä sekä kuntoutuksesta, palveluista ja henkilökohtaisista kokemuksista. Voit tutustua CP-oppaaseen tästä.

Tulosta sivu
ominvoimin pikkukansiKlikkaa julkaisun kansikuvaa, niin saat sen auki


ammatillinenitsen pikkukansi


ammatillinenohjat pikkukansi