Tekstin koko Pienennä fonttia Suurenna fonttia

CP-vammaisen aikuisen hyvinvointi, toimintakyky ja ikääntyminen

Linkki Kirjallisuuskatsaukseen

Kirjallisuuskatsaus antaa laaja-alainen ja monitieteellinen kuvauksen CP-vammaisen aikuisen hyvinvoinnista, toimintakyvystä ja ikääntymisestä kansainvälisen tutkimuksen valossa.

Katsauksessa etsittiin vastauksia erityisesti seuraaviin kysymyksiin: millaisia terveyteen ja toimintakykyyn liittyviä muutoksia CP-vammaisilla aikuisilla ilmenee heidän ikääntyessään, missä ikävaiheessa nämä muutokset yleensä ilmenevät ja millaisia tutkimusinterventioita 30 vuotta täyttäneisiin CP-vammaisiin aikuisiin on eri tieteenaloilla kohdistettu.

Tiedon tarve CP-vammaan liittyvistä ikääntymisprosesseista niin kansallisella kuin kansainväliselläkin tasolla on suuri ja tietoa tarvitsevat CP-vammaisten ihmisten parissa työskentelevien eri ammattiryhmien lisäksi CP-vammaiset ihmiset itse ja heidän läheisensä. Tämän katsauksen toivotaan vastaavan osaltaan tähän tiedon tarpeeseen.

Kirjallisuuskatsaus on osa Invalidiliitto ry:n CP-vammaisten aikuisten hyvinvointi ja kuntoutus elämänkaarella –projektin (2007 - 2010) ”CP-vamma ja ikääntyminen” -osahanketta.


Kirjallisuuskatsausta voi tilata: Invalidiliiton julkaisujen tilaukset, puh. 09 613 191 tai julkaisu.tilaukset@invalidiliitto.fiTulosta sivu


CP kirjallisuuskatsaus kansi 72 dpi